f. wymierna
pink: wyznacz te wartości parametru m (m∊R) dla których równanie
| m−1 | |
| *x2 − 3(m+2)x +m+4=0 niema rozwiązań |
| m−5 | |
warunki:
a≠0
Δ<0
dobrze mam wyznaczone warunki z tego część wspólną?
1 kwi 20:28
Piotr:
najpierw m≠ 5
a co bedzie gdy a = 0 ?
1 kwi 20:32
pink: w sumie to nie wiem, tak skojarzyłam po f. kwadratowej,
1 kwi 20:33
Piotr:
to sie zastanow
1 kwi 20:35
pink: kiedy a=0 to
więc
m=1
1 kwi 20:41
pink: czyli w sumie jedynym warunkiem jest Δ<0 ?
1 kwi 20:49
try: ....
1 kwi 21:01
try: hmm, to jak ostatecznie?
1 kwi 21:18