matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji
Radek:
Naszkicuj wykres funkcji f:<−2;2> → R. Odczytaj z wykresu zbiór wartości tej funkcji. Czy jest ona monotoniczna ?
⎧
1 dla x≤0
f(x)=
⎩
x+1>0
Jak naszkicować taki wykres ? Dziękuje za pomoc
1 kwi 20:09
Janek191:
Pewnie powinno być : f(x) = 1 dla x ≤ 0 f(x) = x + 1 dla x > 0
1 kwi 21:08
Janek191:
ZWf = < 1; 3 >
1 kwi 21:20