pilne!
Król..: wyznacz liczbę rozwiązań zadania
a) (√2−1)x2+2x+2=0
1 kwi 19:57
Hajtowy: Δ i pierwiastki.
1 kwi 19:57
Król..: a możesz to rozwiązać?
1 kwi 20:03
5-latek: a=
√2−1 b=2 i c= 2 Δ= 2
2−4(
√2−1)*2 i licz dalej Królu sam
1 kwi 20:06
Tadeusz:
... to jeszcze podpowiedzcie co ma liczyć −
1 kwi 20:09
Król..: dziękuję!
1 kwi 20:09
Król..: już wiem,wiem,nie mogłam tylko ogarnąć jak a wyliczyć
1 kwi 20:11
Król..: a 4(√2−1) to będzie się równać 4√2−4 ?
1 kwi 20:26
Piotr:
pierwiastki sa niepotrzebne. ma zbadac liczbe rozwiazan rownania wiec wystarczy sama Δ
1 kwi 20:28
Piotr:
mnozenie jest przemienne wiec najpierw zrob 4*2
1 kwi 20:29
Król..: możesz to zrobić,bo już się pogubiłam?
1 kwi 20:31
Tadeusz:
... a mówiła, że wie co ma liczyć −:(
1 kwi 20:32
Tadeusz:
... pytają o liczbę rozwiązań ... czyli o

?
1 kwi 20:33
Piotr:
Δ = 4 − 8√2 + 8 = 12 − 8√2 i teraz ocen znak
1 kwi 20:33
Król..: bo wiedziała,ale teraz już sie pogubiłam

poza tym zrobiłam,ale wyszło mi 16√2 ,czyli,że sa 2
rozwiązania:\
1 kwi 20:34
Król..: Piotr! dziękuję
1 kwi 20:40