liczba rozwiazan rownania w zaleznosci od parametru
kasprzak: okresl liczbe rozwiazan rownania w zaleznosci od parametru m:
caly ulamek jest w wartosci bezwzglednej

dziekuje z gory
1 kwi 18:34
gerald: Czy ktos pomoglby to rozwiazac?
6 kwi 18:30
J: Założenie: m ≥ 0 i potem : I A I = m ⇔ A = m lub A = − m
6 kwi 18:32
gerald: ale jak to narysowac i wgl?
6 kwi 18:37
Kaja: | −2x−3 | | −2(x+1)−1 | | −1 | |
| = |
| = |
| −2 |
| x+1 | | x+1 | | x+1 | |
| | −1 | |
narysuj sobie wykres funkcji y= |
| , potem przesuń go o 1 jednostkę w lewo i 2 w dół. |
| | x | |
następnie to co jest pod osią x odbij symetrycznie względem tej osi (dostaniesz wtedy wykres
funkcji
6 kwi 18:54
gerald: Dzieki Kaja
6 kwi 18:58