matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina f. homograficznej.
humanistka:
Zad. 2. Dziedziną funkcji homograficznej f(x)= 4−2ax/ x+b jest zbiór R−{4}, zaś jej miejscem zerowym jest liczba 2, zatem: A. a=4, b=−4 B. a=2, b=4 C. a=1, b=−4 D. a=−1, b=4
1 kwi 17:53
Paulina:
9 paź 11:57