matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja homograficzna.
humanistka:
Zad. 1. Liczba 2 jest miejscem zerowym funkcji f(x)= (2−2a)(x+6)/ x+a a) a=6 b) a=−6 c) a=−2 d) a=2 Proszę również o obliczenia.
1 kwi 17:49
muflon:
(2−2a)(x+6)=0
1 kwi 17:58