matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Karolina:
Rozwiąż równanie: 5cos
2
(x−
π
5
)=5
1 kwi 17:34
Hajtowy:
W czym problem?
1 kwi 17:37
muflon:
1.Obustronnie przez 5 2.Jedynka trygonometryczna 3.Zostaje Ci łatwe równanie
1 kwi 18:05
ZKS:
π
5cos
2
(x −
) = 5
5
π
2cos
2
(x −
) = 2
5
π
2cos
2
(x −
) − 1 = 1
5
2
cos(2x −
π) = 1
5
Dokończyć.
1 kwi 18:09