matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
xed:
3
3
x
− 11*9
x
+ 5*3
x
+ 27=0 3*4
x
− 11*2
x
− 4=0
1 kwi 16:46
52:
3*2
2x
−11*2
x
−4=0 Niech 2
x
=t t>0 3t
2
−11t−4=0 dokończ....
1 kwi 17:16