matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Qmi:
Odejmowanie logarytmów
36
log
3
36−2 = log
3
36 − log
3
9 = log
3
= log
3
4
9
Dobrze?
1 kwi 12:06
J:
Tak.
1 kwi 12:08
Qmi:
ale mam tylko odpowiedzi: Czyli odpowiedź − 2 log
3
2
1 kwi 12:08
J:
Tak, bo log
3
4 = log
3
2
2
= 2log
3
2
1 kwi 12:12