matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!
ola:
Oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego o przekątnej długości 17 i krawędzi podstawy 12. a=12 D=17 Pp = a
2
=144 i co dalej ?
1 kwi 12:01
Eta:
d=a
√
2
⇒ d=12
√
2
H
2
=D
2
−d
2
⇒ H=
√
17
2
−(12
√
2
)
2
=..... V=a
2
*H=....
1 kwi 12:27