| 1−i | |
| √3+i |
| √2 | ||
wyszło mi moduł | no i dziwny cos i nie wiem co robię źle | |
| 2 |
| 1 − i | (1 − i)*( √3 − i) | ||
= | = | ||
| √3 + i | (√3 + i)*(√3 − i) |
| √3 − i − √3 i + i2 | √3 − i − √3i − 1 | |||
= | = | = | ||
| 3 − i2 | 3 − (−1) |
| (√3 − 1) − ( √3+1) i | √3 − 1 | √3 + 1 | ||||
= | = | − | i | |||
| 4 | 4 | 4 |
| √3 −1 | √3 + 1 | 1 | 1 | √2 | ||||||
I z I = √ ( | )2 + ( | )2} = √ | = | = | ||||||
| 4 | 4 | 2 | √2 | 2 |
| a | √6 − √2 | |||
cos φ = | = | |||
| I z I | 4 |
| b | √6 + √2 | |||
sin φ = | = | |||
| I z I | 4 |
| π | ||
zatem φ = 15o = | ||
| 12 |
| √2 | π | π | ||||
z = I z I *( cos φ + i sin φ ) = | *( cos | + i sin | ) | |||
| 2 | 12 | 12 |
| √2 | ||
z = I zI ei φ = | e π12 i | |
| 2 |
| π | ||
dzieki wielkie tylko mógłbyś wyjaśnić mi skąd to | się Tobie wzięło. Sorry za głupie | |
| 12 |
| √6 − √2 | √6 + √2 | |||
Tam jest cos 15o = | oraz sin 15o = | |||
| 4 | 4 |
| π | ||
a 15o = | ![]() | |
| 12 |