kto pomoże w obliczeniach ?
ola:

b
2=(
12d)
2+(
12d)
2−2*
12d*cosα
b
2=
12d(1−cosα)
b= ?
a
2=d
2 −
12d
2(1−cosα)
a
2=
12d(1+cosα)
a= ?
1 kwi 11:32
zawodus: umiesz liczyć pierwiastki ola?
1 kwi 11:40
zawodus: W ogóle to napisz polecenie zadania, bo nie wiadomo co liczysz
1 kwi 11:42
ola: W prostopadłościanie przekątne podstawy mają długość d i tworzą kąt o
mierze α. Przekątna prostopadłościanu jest nachylona do płaszczyzny
podstawy pod kątem β. Oblicz objętość prostopadłościanu.
1 kwi 11:47
J: | | 1 | | 1 − 2cosα | |
b2 = |
| d2 − d2cosα = d2 |
| |
| | 2 | | 2 | |
1 kwi 12:04
J: | | 1 | | 1 | | 1 | |
Nie tak... b2 = |
| d2 − |
| d2cosα = |
| d2(1 − cosα) |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
1 kwi 12:11