matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC !
mkcafe282:
Dane są liczby a=1+2√3 b=1−√3 Oblicz a : b − b : a Odpowiedź przedstaw w postaci x + y√3 gdzie y i x są liczbami wymiernymi
1 kwi 03:07
daras:
63
39
...= −
−
√
3
22
22
1 kwi 04:51