Pomocy zadanie tekstowe
Kasia: Walc Des−dur op.64 Fryderyka Chopina to tzw. walc minutowy, który pianiści wykonują w ciągu
około 1 minuty. Jaką odległość pokonuje kierowca jadący samochodem z prędkością 90km/h w
czasie trwania tego utworu?
1 lis 13:17
Mr Cien: Odpowiedź to 1,5 km. Pozdrowionka.
1 lis 13:31
Kasia : Dobra, ale jak do tego doszedłeś?
1 lis 13:33
Mr Cien: To raczej proste zadanie. Myślę, że jak podałem Ci odpowiedź, to powinnaś sobie poradzić z
rozpiskami. Drugi raz pozdrawiam.
1 lis 13:49
Kasia: Dane Szukane
v= 90km/h s= X
t=1 min= 1/60h s= ?
I nie wiem, co dalej. Jakie wykonać działanie. Pomocy

!
1 lis 14:40
kaz: | | 1 | |
jeśli samochód pokonuje w ciągu godz. 90 km,to w ciągu 1 min.pokonuje |
| tego dystansu |
| | 60 | |
1 lis 14:44
Kasia: Tak ale mi chodziło o działanie

! Nie wiem czy mam ponożyć czy może podzielić?!
Proszę pomóż mi

!
1 lis 14:55
kaz: S=V*t=90*160=1,5
1 lis 14:59
Kasia: Wielkie dzięki

!
1 lis 15:08