trygonometria
audrey: jedna z przyprostokatnych trojkata prostokatnego ma dlugosc 8 a przeciwprostokatna 10 ,ile jest
rowny tangens jednego z katow ostrych
proszę o pomoc, próbowałam to zrobić
jakby ktoś mógł mi to wytłumaczyć, będę wdzięczna
1 kwi 00:34
Marcin: Jednego, czyli że mam sobie wybrać?
1 kwi 00:36
audrey: tangens jednego z katow ostrych, tak jest w poleceniu
1 kwi 00:38
Marcin:

czego tutaj nie wiesz?
1 kwi 00:42
pigor: ..., tgα= 68= 34= 0,7500 v tgβ=ctgα= 86= 43= 113= 1,3333.
1 kwi 11:13
daras: za dokładnie..
niech pan jeszcze raz spyta
1 kwi 11:30