Pomocyyyy, nie potrafiono rozwiązać
Ania: Pomocyyyy, nie potrafiono rozwiązać:
Wiadomo,że log147=a, log145=b, log142=c. Wyznacz
a) log3525
b) log414
c) log52
1 kwi 00:10
Ania: Źle skopiowalam, poprawione :Wiadomo,że log14 7=a, log14 5=b, log14 2=c. Wyznacz
a) log3525
b) log414
c) log52
1 kwi 00:12
Ania: Nie wiem jak się do tego zabrać
1 kwi 05:11
ZKS:
Zapisz to jakoś porządnie.
1 kwi 05:27
Janek191:
Ma być
a) log35 25
b) log4 14
c) log5 2
1 kwi 08:12
J: | | log1425 | | 2log145 | | 2b | |
a) log3525 = |
| = |
| = |
| |
| | log1435 | | log147 + log145 | | a + b | |
1 kwi 08:40
J: | | log1414 | | 1 | | 1 | |
b) log414 = |
| = |
| = |
| |
| | log144 | | 2log142 | | 2c | |
1 kwi 08:43
J: | | log142 | | c | |
c) log52 = |
| = |
| |
| | log145 | | b | |
1 kwi 08:44