PROSZĘ WSZYSTKICH O POMOC
NUNAA: Zadanie1.
liczba x=(√1916+3√127)*12 Wtedy:
a) x=11
b)x=17
c)x=19
d)x=25
Zadanie 2.
Liczba x=4+log3 2. Wtedy
a) x=log3 243
b) x=log3 162
c) x=log3 128
d) x=log3 6
Zadanie 3.
Równanie 5x(x2+1)+4(x2+1)=0 ma dokładnie
a) trzy rozwiazania x=−1,x=−45, x=1
b) trzy rozwiązania x=−1, x=45, x=1
c) dwa rozwiazania x=−1,x=45
d) jwdno rozwiazanie x=−45
Zadanie 4.
Wyrazenie algebraiczne 9x2−16(3x−4)2 mozna zapisac w postaci
a) 3x+4
b)3x−43x+4
c) 3x−4
d)3x+43x−4
Zadnie 5.
Dziedzina wyrażenia wymiernego x−5x62−x jest
a) (−∞,0)∪ (o,∞)
b) (−∞,0)∪(o,1)∪(1,∞)
c) (−∞,1)∪(1.∞)
d) (−∞,1)∪(1,5)∪(5,∞)
31 mar 21:31
fachmistrz: 3. d)
(5x +4)(x2+1)= 0
czyli
5x+4= 0 ⇒x= − 4/5 lub x2+ 1=0 ⇒x2 =−1 rozwiazaniem jest zbor pusty
funkcja ma wiec 1 miejsce zerowe
31 mar 21:40
5-latek: zadanie nr 1 to gimnzazjum a nie liceum
zadanie nr 2 log381=4
zdanie nr 3 (x2+1)(5x+4)=0 rozwiaz to
zadanie 4 wzory skroconego mnozenia a2−b2=(a+b)(a−b)
zadanie nr 5 x2−x= x(x−1)
31 mar 21:43