prawdopodobienstwo
Michał: Prawdopodobienstwo; W rzędzie mającym 8 miejsc siada losowo czterech uczniów i cztery
uczennice. Jakie jest prawdopodobieństwo tego, że wszyscy ucznowie będą siedzieć obok siebie?
jak to rozwiązać ? pomoże ktoś
31 mar 21:23
fachmistrz: jak moga wszyscy naraz siedziec kolo siebie? moze pomyliles cos w tresci
31 mar 21:29
Michał: polecenie jest dobrze przepisane. może ma ktoś jakiś pomysł
31 mar 21:42
zawodus: Chłopaków wiążemy sznurkiem i ustawiamy już tylko 5 osób.
(Chłopaków między sobą możemy powiązać na 24 sposoby.)
31 mar 21:46
taki_mamy_klimat: dwie opcje albo P=0 , albo wszyscy usiąda sobie na kolanach to P= 1
31 mar 21:52
zawodus: W zadaniu chodzi o to, że uczniowie=płeć męska.
Zadanie ogólnie źle sformułowane, bo jest niejednoznaczne.
31 mar 21:55
taki_mamy_klimat: chyba...
35 : 8! = ...
31 mar 22:03
31 mar 22:28
31 mar 22:33