matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
Barry:
Uzasadnij że liczby a=32
10
b=17*8
15
c=4
23
są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego a = 2
50
b = 17*2
45
c = 2
46
a+c
wie ktoś jak dalej czy b=
?
2
31 mar 20:18
Mila:
a+c
2
50
+2
46
2
46
*(2
4
+1)
2
46
*17
=
=
=
=17*2
45
=b
2
2
2
2
⇔ciąg jest c. arytm.
31 mar 20:28