matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.liniowa
mała:
liczba −2 jest miejscem zerowym funkcji f(x)=(4a−5)x=1 oblicz a i okresl monotonicznosc tej funkcji ?
31 mar 20:15
Janek191:
f(x) = ( 4a − 5) x + 1 ? f( − 2) = 0
31 mar 20:26