pomoże ktoś ?
kaczka :P: 1. W kulę o promieniu długości R=6,5 wpisano walec o promieniu podstawy r=6.Oblicz
wymiary przekroju osiowego tego walca.
2.. Przekątna przekroju osiowego walca jest nachylona do podstawy walca pod kątem
alfa, takim Ŝe tg alfa =2/3. Promień podstawy walca ma długość 24. Wyznacz pole
powierzchni bocznej tego walca
31 mar 18:40
52:
R
r
(2R)
2+(2r)
2=H
2
P=H*2r
31 mar 18:44
52: źle... pitagoras

Przepraszam
powinno być
H
2+(2r)
2=(2R)
2
31 mar 18:44
kaczka :P: ok
31 mar 19:15