jak wyznaczyć zbiór A i B (głównie chodzi mi o c)
kasia188: Zilustruj na osi liczbowej zbiory A oraz B, zapisz je z u.yciem symboli przedzia.ow,
a nast.pnie wyznacz: AE B , AC B , A \ B , B \ A , gdy:
a) A = {xIR : l2x − 3l > 3} i B = {xIR :l x −1l < 1};
b) A = {xIR : l3x + 2l ≤ 5} i B = {xIR :l x + 2l > 1};
c) A = {xIR : l2 − xl ≥ 3} i B = {xIR :1 < 2x < 6};
d) A = {xIR: l2 − 3xl < 7} i B = {xIR: 2x >l 6 − xl}.
31 mar 17:37
kasia188: bardzo proszę o pomoc zwłaszcza z tym c) jesli dacie rade też resztę to z góry dzięi
31 mar 17:41
kasia188: pomoże mi ktoś..... błagam:(
31 mar 18:26