majca
Losek: 6. Mediana trzech liczb jest równa 4, a ich średnia arytmetyczna jest równa 5.
Oblicz sumę największej i najmniejszej z tych liczb.
8. Zwżono 150 losowo wybranych kostek masła produkowanego przez
pewien zakład mleczarski. Wyniki badań przedstawiono w tabeli.
Masa kostki masła [dag] Liczba kostek masła
16 1
18 15
19 24
20 68
21 26
22 16
Na podstawie danych przedstawionych w tabeli oblicz średnią arytmetyczną oraz
odchylenie standardowe masy kostki masła.
31 mar 15:14
wredulus_pospolitus:
6. czyli środkowa liczba to 4
x,4,y
x+4+y = 5*3 −> x+y = ... ile
31 mar 15:17
wredulus_pospolitus:
8. no błagam ... średnią policz z tego
| masa*ich ilość kostek + następna masa*ich ilośc kostek + ... itd. | |
| |
| ilość wszystkich kostek | |
31 mar 15:18
Hajtowy:
Zadanie szóste banalne

x ≤ y ≤ z
y = 4
i wyjdzie
31 mar 15:19
Losek: 11
31 mar 15:19
Losek: ok dzięki
31 mar 15:19
Losek: a co do 8 to jak obliczyć to odchylenie standardowe ?
31 mar 15:28
31 mar 15:41