w trójkącie prostokątnym przyprostokątne mają długości 2 i 4, a jeden z kątów os
kasia: mam takie zadanie w trójkącie prostokątnym przyprostokątne mają długości 2 i 4, a jeden z kątów
osstrych ma miarę alfa. oblicz sian alfa * cos alfa. wyszlo mi 2/5 czy to jest dobrze
1 lis 12:06
godzio187: nie, powinno wyjsc 2
1 lis 12:18
Nikka: a mnie się wydaje, że coś z pierwiastkiem... masz Kasiu odpowiedź/odpowiedzi...
1 lis 12:19
godzio187: a nie dobrze to ja sie pomyliłem
1 lis 12:22
godzio187: 2
2+4
2 = x
2
√20=x
2
√5=x
1 lis 12:22
kasia: o dziekuje
nie wlasnie nie ma i sama probuje robic a do jutra mam 100 zadan
1 lis 13:30