aa
Hugo: Poratujcie blagam
| | sinαA | | 17 | |
dany jest trojkat ABC w ktorym |
| = |
| . Na boku AB lezy pkt D taki ze |
| | sinαB | | 25 | |
|AD|=12, |DB|= 16 oraz |CD|=17. Oblicz dlugosc promienia okregu opisanego na trojkacie ABC
31 mar 10:20
Hugo: :(
31 mar 10:32
pigor: ..., to ja najpierw zapytam, czy
na pewno 
dobrze przepisałeś treść zadania.
31 mar 10:32
Hugo: tak to jest zadania.info
31 mar 10:48
31 mar 10:49
31 mar 11:01
pigor: ..., widzę to np. tak :
| 17x | | 25x | | 28 | |
| = |
| = |
| = 2R i tymi równaniami trzeba ...  |
| sinA | | sinB | | sin(A+B) | |
teraz tylko ... pokombinować. ...
31 mar 11:18
Hugo: dz xd
31 mar 11:20
Hugo: a mozesz mi to jeszcze uproscic

?
31 mar 11:22
Hugo: ::(?
31 mar 11:43
pigor: ... , no to jeszcze podpowiem, że musisz do tego wykorzystać
informację, że odcinek |CD|=17 − wspólny dla ΔACD i ΔBCD ...
31 mar 11:50
Hugo: blagam rozpisz mi to cale bo nie umie
31 mar 11:54
Hugo: :( nie umiem myslalem o dwu siecznej ale to nie dzieli na pol i wgl... nie wiem :x ehmm prosze
o rozwiqzanie
31 mar 12:12
Hugo: ?
31 mar 12:40
pigor: ...., wybacz, ale stękanie nic ci nie pomoże, tym bardziej
że jak sądzę przymierzasz się do rozszerzenia, więc może warto
sobie zadać pytanie po co mi to

, albo wziąć za rogi to jeszcze
...

gorące zadanie .
31 mar 12:47
Hugo: ale ok to jaki nastepny krok

? prosze o wskazowki
31 mar 13:25
zawodus: czyli chcesz wskazówki czy rozwiązanie?
31 mar 13:27
Hugo: to i to co kolwiek chcialbym gotowca ale chodziaz wskazowke
31 mar 13:36
Hugo: :x?
31 mar 18:00
Hugo: .
31 mar 18:21
Hugo: :(
31 mar 18:47
grzeg:
31 mar 18:50
Hugo: :C
31 mar 19:18