.
klaudia: Bardzo prosze o pomoc w okresleniu zbióru rozwiązań tej nierówności
m (−2m
2 −m+3)<0
| | 3 | |
Miejscami zerowymi są x1=0 x2=− |
| x3=1 |
| | 2 | |
31 mar 00:51
Piotr:
to nie sa miejsca zerowe tej funkcji. gdzie w nierownosci widzisz x ?
31 mar 00:52
klaudia: Powinno byc m oczywiście przepraszam juz z przyzwyczajenia tak piszę
31 mar 00:56
Godzio:
31 mar 00:59
Piotr:
ok

w czym problem ? x przy najwuzej potedze + rysujemy od ? a jesli − to od ? (dolu czy gory ? )
31 mar 00:59
Godzio:
Pospieszyłem się
31 mar 01:00
Piotr:
i po zabawie
31 mar 01:00
klaudia: Dziękuję
31 mar 01:06