matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
Madzik:
2n−1
Czy liczba 100 moze być wyrazem tego ciagu a
n
=
? Uzasadnij.
4
30 mar 21:56
Godzio:
a
n
= 100 ⇒ n = ... ∊ N ?
30 mar 21:56
Marcin:
400=2n−1 401=2n
401
n=
2
Nie może
30 mar 21:59