matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
Madzik:
Stwierdz prawdziwosc zdania i uzasadnij: ciąg o ilorazie q takim, ze |q|<1 jest malejący.
30 mar 21:52
Godzio:
1
Nie prawda. q = −
2
1
1
Np. a
1
= 1, a
2
= −
, a
3
=
2
4
30 mar 21:55