matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POCHODNE
piotrek$:
Jaka jest pochodna I i II rzędu? f(x,y) = xy+ye
x
30 mar 21:18
pomocnik:
chyba cząstkowa?
30 mar 21:19
piotrek$:
tak
30 mar 21:25
pomocnik:
f
x
=y+ye
x
f
y
=x+e
x
f
xx
=ye
x
f
xy
=1+e
x
=f
yx
f
yy
=0
30 mar 22:17