d
Hugo:
wychodzi mi
1 − 2sin + 2sin
2 =2
30 mar 21:12
pomocnik: A skąd takie dziwactwo?
30 mar 21:14
Hugo: rozwiaz rownanie
30 mar 21:15
Rr2KoPPc:
1 − sin2x = 2
− sin2x = 1
sin2x = −1
2x = ... ?
30 mar 21:15
pomocnik: Pomnóż prze 2 i przenieś liczby na jedną stronę a sinus zostaw na drugiej masz zwykłe równanie
trygonometryczne typu sin α=liczba
30 mar 21:16
Hugo: Δ=13
30 mar 21:18
Hugo: zmienna t=: sinx
30 mar 21:19
Hugo: R2Ko. to jest jakies twierdzenie? tak mozna?
30 mar 21:19
Rr2KoPPc: Twierdzenie na co?
Wykonalem normalne dzialania algebraiczne...mnozenie, odejmowanie...
30 mar 21:23
Mila:
1−sin(2x)=2 /−1
−sin(2x)=1 /*(−1)
sin(2x)=−1
Teraz napisz rozwiązanie:
30 mar 21:28
Hugo: ok wiec x= 3/4π +kπ Milo czy tak

?
30 mar 21:52
Mila:
Zgadza się.
30 mar 22:20
xxx: x−5x2 −x
31 mar 13:18
zawodus: w czym problem? załóż nowy temat.
31 mar 13:22