Rozwiąż równanie.
Patrycja:
30 mar 19:49
wredulus:
wskazówka:
15
α = (3*5)
α = 3
α*5
α
| 1 | |
| = 25−1 = (52)−1 = 5−2 |
| 25 | |
30 mar 19:56
Patrycja: to wiem, że tak można ale nie potrafie tego rozwiązać dalej...
30 mar 20:06
wredulus:
no ... pffff ... to już masz problem skoro masz problem z działaniami na potęgach
30 mar 20:07
wredulus:
a jednocześnie to co napisałem 'to wiedziałaś'
30 mar 20:08
Patrycja: no bo mam dwie różne podstawy 3 i 5 i nie wiem co dalej
30 mar 20:12
wredulus:
| | 1 | |
3a = ( |
| ) a <=> a = 0  |
| | 5 | |
30 mar 20:16