matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aa
anka:
Oblicz sin 2x oraz cos 2x jeżli
4
π
sin x =
i xe(
; π)
5
2
nie wiem jak
4
8
sin2x= 2(
)=
?
5
5
30 mar 19:25
wredulus:
bzduuuura
30 mar 19:25
wredulus:
sin(2x) = 2sinx*cosx cos(2x) = cos
2
x−sin
2
x wzory trygonometryczne się kłaniają
30 mar 19:25
wredulus:
8
zobacz ... wyszło Ci sin2x =
>1
... czy 'sinus jakiegoś kąta' może przyjąć wartość
5
większą od 1
30 mar 19:26
anka:
:(
30 mar 19:45