Proszę o pomoc!!!
Michał: CAŁKI

!
6) ∫
√9−x2 dx
9) ∫cos
6x dx
Jeśli mogę prosić o pełne rozwiązania, ponieważ mi kompletnie te przykłady nie wychodzą i nie
wiem gdzie robię błąd. Będę ogromnie wdzięczny za każdą pomoc, ponieważ jutro mam z tego test

Z góry SERDECZNE DZIĘKI
30 mar 18:56
wredulus:
hmmm ... a jakie Ci przykłady wychodzą
30 mar 18:59
Michał: Miałem do zrobienia 54 przykłady przez weekend, tych 12 nie umiem.
30 mar 19:05
wredulus:
1) rozkład na ułamki proste
2) rozkład na ułamki proste
3) rozkład na ułamki proste
4) podstawienie t = 1 + 3√x
6) przez części: u'=1 ; v=√9−x2
7) przez części u'=1 ; v=1/√x2−4
8) np. podstawienie t = x2−25 ... lub przez części
9) cos6x = (1−sin2x)3 = 1 − 3sin2x + 3sin4x − sin6x i kombinuj sobie dalej
10) uniwersalne podstawienie
11) uniwersalne podstawienie
12) uniwersalne podstawienie
30 mar 19:06
wredulus:
jak dla mnie jest ich 11
30 mar 19:06
Michał: A no tak, mój błąd. Dziękuję.
30 mar 19:08