matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
katarzyna:
w ciągu arytmetycznym 3 wyraz=14 a 11=34 . Oblicz różnicę
30 mar 18:45
wredulus:
znasz wzór ogólny ciągu arytmetycznego
30 mar 18:46
Eta:
a
11
−a
3
r=
=.......
11−3
30 mar 18:48