Zad 1
magda: Wykaż, że jeżeli liczby (3log6 3, x−1, 3log6 2) w podanej kolejności tworzą ciąg
arytmetyczny, to x+1/x=2,9.
30 mar 16:29
J: | | 3 | |
2(x−1) = 3log63 + log62 ⇔ 2(x−1) = log66 ⇔ 2x − 2 = 1 ⇔ x = |
| |
| | 2 | |
30 mar 16:32
5-latek: 2(x+1)= 3log63+log62
2x+2= log627+log68
2x+2= log6(27*8)
2x+2= log6216
2x+2= ale to juz sama licz
30 mar 16:33
J: Nie tak ..
30 mar 16:33
5-latek: Tylko nie mow ze zle (bo jesli mam zle to ide sie wyspac

juz widze 2(x−1)= 2x−2
30 mar 16:37
J: Mówiłem o sobie ..
30 mar 16:42
J: | | 5 | |
2(x−1) = 3(log63 + log62) = 3log66 = 3 ⇔ 2x −2 = 3 ⇔ x = |
| |
| | 2 | |
30 mar 16:48