f,kwadratowa
Messsi ist the best : Pomoże ktoś ? Wyznacz wartość paramentu a dla którego punkt (1,4) należy do wykresu funkcji y=
ax2 +3
30 mar 15:43
5-latek: 4=a*12+3 i rozwiaz to
30 mar 15:47
Messi ist the best : 4= a*3
3a=4
a=1 i1/4
Takie coś?
30 mar 15:54
5-latek:

| | 4 | |
No wyszlo ci a= |
| ( popraw u siebie |
| | 3 | |
To jest wykres tej funkcji wiec sprawdz na wykresie czy ten punkt nalezy do wykresu (jesli tak
| | 1 | |
to masz dobrze(po porawce na 1 |
| |
| | 3 | |
30 mar 16:01
Messi ist the best : dzia
30 mar 16:06
5-latek:
30 mar 16:08