matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc.
magda.:
Uzasadnij,że jeżeli
√
a
2
+ b
2
/2 = a+b/2 to a=b.
30 mar 15:03
PW:
√
0
2
+b
2
b
= 0+
2
2
dla wszystkich b > 0, ale to wcale nie znaczy, że 0 = b. Popatrz jeszcze raz, czy dobrze przepisałaś tezę.
30 mar 15:50