Uprość wyrażenie
Małpiszon: 1. 11+tg2α
2 sinα+3cosαsinα − 3tgα
30 mar 14:49
Małpiszon: Ponawiam prośbę
30 mar 15:32
30 mar 15:37
pomocnik: | sin x+3 cos x | | 3 | | 3 cos x | | 3 | |
| − |
| =1+ |
| − |
| =1 |
| sin x | | tg x | | sin x | | tg x | |
30 mar 15:39
5-latek: | | sinx | | 3cosx | | 3 | | 3 | | 1 | |
b) |
| + |
| − |
| = 1+3ctgx− |
| ale ctgx= |
| wiec = |
| | sinx | | sinx | | tgx | | tgx | | tgx | |
30 mar 15:40
5-latek: No to juz masz
30 mar 15:40
Małpiszon: nie rozumiem , to jest 1 czy 2?
30 mar 15:42