matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ziomeczki ratujcie
Barry:
Ciągi an i bn mają po 25 wyrazów.Wiadomo ,że an=n2 zas bn=a26−n a)Oblicz b
7
b) Wyznacz liczbe k dla ktorej b
k
=2a
k
+56
30 mar 14:47
Ania:
a) b7=a26−7=a19=361
18 maj 14:45