zbiór nierówności
Ilok: zbiorem rozwiązań nierówności x2 ≤ 3 jest:
30 mar 14:31
J: −√3 ≤ x ≤ √3
30 mar 14:32
5-latek:

rozwiaz nierownosc x
2−3≤0
30 mar 14:33
Ilok: chwilunia mam tu jeszcze odpowiedzi

A. (−nieskończoność;
√3 >
B. ( −
√3;
√3 )
C. < −
√3;
√3 >
D.( −nieskończoność; −
√3 > ∪ <
√3; nieskończoność)
30 mar 14:39
Ilok: tylko nie wiem która odp jest prawidłowa i dlaczego
30 mar 14:39
Hajtowy: No to wybieraj
30 mar 14:40
Hajtowy: x2 − 3 ≤ 0
x= .... v x = ....
To co jest pod wyrkesem
30 mar 14:40
5-latek: Te odpowiedzi nie sa do niczego potrzebne zeby rozwiazac te nierownosc x2−3 ≤0 to
(x−√3)(x+√3≤0 czyli miejsca zerowe to x−√3=0 to x=√3 lub x+√3=0 to x=−√3
Masz miejsca zerowe i wykres i patrzysz w jakim przedziale ta funkcja jest <=0
30 mar 14:46
Ilok: Już ogarełam

dziękuję bardzo za pomoc
30 mar 14:54