f
Barry: Witam ma problem z ciagami :
Ciągi an i bn mają po 25 wyrazów.Wiadomo ,że an=n2 zas bn=a26−n
30 mar 14:15
J: To dobra wiadomość.
30 mar 14:16
Barry:
30 mar 14:20
Barry: aa oblicz b
7
30 mar 14:20
Barry: i wyznacz liczbé k ,dla której bk=2ak+56
30 mar 14:21
5-latek: to wyraz a26= ile ?
30 mar 14:22
Barry: obliczyc napisane jest ,ze maja po 25 wyrazów
30 mar 14:24
Barry: nie moge obliczyc
30 mar 14:25
J: b7 = a26 − 7 = 262 − 7
30 mar 14:28
Barry: b7=262−7=676−7=669
Niestety w odpowiedzi mam wynik 361. Jesli ktos wie jak to zrobic prosze o pomoc.
30 mar 14:33
Barry: Móglby ktos pomoc
30 mar 14:40
30 mar 15:16
Barry: nikt nie wie

30 mar 15:32
Mila:
Przepisz precyzynie w jednym wątku całe zadanie.
30 mar 16:10