| 2 | ||
2log3x= | , log3x=t ≠0 | |
| log3x |
| 2 | ||
2t= | ⇒ .... dokończ | |
| t |
| 1 | log39 | |||
log√3x = | logx81 ⇔ log√3 = logx9 ⇔ log√3x = | ⇔ | ||
| 2 | log3x |
| 2 | 2 | 2 | ||||
3log3x = | ⇔ (log3x)2 = | ⇔ log3x = ( | )0.5⇔ | |||
| log3x | 3 | 3 |
| √2 | √2 | |||
x = 3 | − wykładnikiem jest ułamek | |||
| √3 | √3 |
, zatem wynik x = 3
| 1 | ||
odp: x=3 v x= | ![]() | |
| 3 |
pozdrawiam
Man do Ciebie takie pytanie .
czy nie wiesz kto usunal moj wczorajszy post z zadniem z ostroslupem dla Marcia
Nie ma go w spisie zadan a chcialem mu dokonczyc .
Co prawda zdarza sie to juz drugi raz ale nie chce robic problemow
...przy okazji
Nie mam z tym nic wspólnego
Dziękuję