matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f. kwadratowa
Polek:
oblicz wrtość funkcji y= −x(kwadrat) − 2x +8 dla x= pierwiastek2 −1
30 mar 12:06
J:
−(
√
2
− 1)
2
− 2(
√
2
− 1) + 8 = −(2 − 2
√
2
+ 1) − 2
√
2
+ 2 + 8 = −2 −1 + 2 + 8 = 7
30 mar 12:12