matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonaj działania
Patrycja:
d) ( 5 * 2
−1/2
−7 )
2
Ma wyjść 61,5−35
√
2
i caly czas mi nie wychodzi. Proszę o rozwiązanie krok po kroku
30 mar 11:56
J:
1
1
70
70
√
2
= (5*
− 7)
= 25*
−
+ 49 = 61,5 −
= 61,5 − 35
√
2
√
2
2
√
2
2
30 mar 12:06