matematykaszkolna.pl
Język polski Hajtowy: Prezentacja maturalna. Jedno z pytań do prezentacji brzmi z pewnością tak: W jaki sposób literatura przedmiotu wpłynęła na kształt Twojej prezentacji? Nie jestem polonistą a zapewne jak każdy z Was już wie, nie łatwo jest się zabrać za coś, o czym się wgl nie ma pojęcia. Jeśli jest tu już ktoś po maturze i ma chęć by mi pomóc, bo nie daję rady z chęcią przygarnę taką osobę. Nie mam pojęcia co wgl napisać tutaj. Do środy mam oddać takowe 'zadanie domowe' w formie odpowiedzi na to pytanie. Jako iż nie wiem jak się za to zabrać prosiłbym o pomoc. II Literatura przedmiotu: 1. Chrząstowska B., Poezje Czesława Miłosza, WSiP, Warszawa 1993, s. 138−145. 2. Hutnikiewicz A., „Hymny” Jana Kasprowicza, Państwowe Zakłady Wydawnictw Szkolnych, Warszawa 1973, s. 57−60. 3. Korolko M., Jana Kochanowskiego żywot i sprawy, Wiedza Powszechna, Warszawa 1985, s. 24−35. 4. Molnár A., „Dekalog” Krzysztofa Kieślowskiego, [online].[dostęp: 11 stycznia 2014]. Dostępny w Internecie: http://web.archive.org/web/20080314133627/http://delfin.klte.hu/~lengyel/dekalog.htm. 5. Pijoan J., Michał Anioł Buonarroti – rzeźba i malarstwo, [w Sztuka Świata, pod red. I. Kunińskiej, Warszawa 2001, s. 11 – 28. 6. Cieśla−Korytowska M., „Dziady” Adama Mickiewicza, WSiP, Warszawa 1995, s. 162−181. Czy znajdzie się jakaś dobra bratnia dusza, która mi pomoże? emotka
30 mar 11:12
zawodus: Na forum z matematyki? Wg mnie to literatura wpłynęła na to, że owa prezentacja powstała
30 mar 11:25
Saizou : a jaki masz temat tej prezentacji ?
30 mar 12:02
Hajtowy: Relacje między Bogiem a człowiekiem. Zaprezentuj temat na wybranych tekstach kultury
30 mar 12:33
Saizou : nie chce mi się myśleć ale powiedziałbym coś takiego, że literatura przedmiotu to nieodłączny element bibliografii maturalnej. Opierając się na tekstach badaczy literatury i sztuki stworzyłem moją prezentacją multimedialną, albowiem chciałem urozmaicić mój występ. Korzystają z opracowań , mogłem pogłębić swoją wiedzę na temat związany z relacją Boga i człowieka. itd....
30 mar 12:42
MQ: Po prostu napisz prawdę! Masz po prostu odpowiedzieć na pytanie: "w jaki sposób literatura przedmiotu [w domyśle −− którą podajesz] wpłynęła na kształt twojej prezentacji". Po prostu odpowiedz konkretnie, a nie wymyślaj dyrdymałów. Pytanie jest chyba proste i zrozumiałe?
30 mar 12:46