#$
joki: Rozłóż wielomian W(x)= x4−25 na czynniki możliwie stopnia najniższego.
30 mar 10:09
5-latek: (x2)2−52 = (x2−5)(x2+5) i dalej rozkladaj
30 mar 10:11
joki: czyli w(x)=(x−
√5)(x+
√5)
30 mar 10:19
Gustlik: w(x)=(x−
√5)(x+
√5)
(x2+5) nie wolno zapomnieć o nierozkładalnej sumie kwadratów

!
30 mar 10:21
5-latek: Ale dopisz jeszce (x
2+5)
BO to co napisales to bedzie stopnia drugiego wielomian a wielomian wyjsciowy byl stopnia
czwartego
30 mar 10:21
5-latek: Witaj
Gustlik 
Dawno Cie nie bylo na forum
30 mar 10:22
joki: thx
30 mar 10:24