Dalej ta Kombinatoryka :(
NDK: Rzucasz dwa razy kostką do gry (sześcienną). Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania iloczynu
oczek równego bądż większego od 6.
29 mar 23:04
Ajtek:
|Ω|=6*6=...
Wypisz wszystkie możliwe iloczyny, zrób tabelkę krzyżową.
29 mar 23:06
NDK: Nie miałem żadnych tabeli krzyźowych na mojej kochanej matmie
29 mar 23:08
Marcin: To może drzewko miałeś?
29 mar 23:10
Marcin: Ale proponuję szukać liczb, których iloczyn jest mniejszy od 6
29 mar 23:11
NDK: drzewko miałem. gdybym w porę nie wyżucił to by mnie policja zgarnęła

ale dzięki
29 mar 23:13
Mila:
A− iloczyn oczek równy bądż większy od 6.
A'− iloczyn oczek mniejszy od 6 (⇔równy: 1lub 2 lub 3 lub 4 lub 5)
To wypisz zdarzenia sprzyjające zdarzeniu A', zaczynam:
A'={(1,1),(1,2),(2,1),....dokończ
29 mar 23:13
Marcin: Ja nie żartowałem z tym drzewkiem
29 mar 23:14
Mila:
Drzewko − nie.
29 mar 23:16
bezendu:

dalej mi się nie chcę wypełniać
29 mar 23:25
Ajtek:
Witaj
Mila 
, cześć
bezendu 
.
29 mar 23:33
NDK: już qmam. dzięki wielkie
29 mar 23:33
bezendu: Witam
29 mar 23:37
Mila:
Witaj Ajtek.
NDK, jak to zrobiłeś?
29 mar 23:40