matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
melka:
powierzchnia boczna stozka po rozwinieciu jest polkolwem o r=12cm. podstawa stozka jest kolem o promieniu? i jak np zrobic: 3=a
1
/6 (do 1/6) ?
1 lis 09:07
kaz:
24
12
2πr
s
=2*12→r
s
=
=
2π
π
1 lis 09:15