trygo
komik: jak rozpisać cos22x
czy to jest dobrze?
cos22x=cos2x*cos2x=(cos2x−sin2x)(cos2x−sin2x)=(cos2x−(1−cos2x))(cos2x−(1−cos2x))=
(2cos2x−1)(2cos2x−1)=2cos4x−2cos2x−2cos2x+1=2cos4x−4cos2x+1
proszę o odpowiedź
29 mar 20:24
pigor: ..., pytanie jak rozpisać

zależy, nie
określiłeś czego oczekujesz, tylko skomplikowałeś
tpo co ? bo ja bym zrobił z tego np. coś takiego
cos22x= 12* 2cos
22x=
12(1+cos4x) i tyle . ...
29 mar 20:40
agga...: cos2 2x=2cos2 x−1
30 mar 18:12
agga...: sorki uciekł mi nawias cos2 2x=(2cos2 x−1)2=4cos4 x−4cos2 x+1
30 mar 18:14