Fizyka
Ziomstwo: Jaka jest masa wodoru, wypełniającego balonu o objetości 2500m3?Gęstość wodoru 0,09kg/m3
1 lis 08:45
Ziomstwo: i 2 zad. Oblicz mase wody ktora spadla na powierzchnie 1m2 ziemi w czasie deszczu jezeli
grubosc warstwy wody wynosila 7mm
1 lis 08:47
kaz: Ad1)
2500*0,09=225kg
Ad2)
1*1*0,007=0,007m3
1m3wody to1000kg
0,007*1000=7kg
1 lis 09:52
Ziomstwo: a wzor moglybs podac do tych zadan
1 lis 14:11
kaz: a jaki wzór?
1 lis 14:12
Ziomstwo: do tych obliczen
1 lis 14:14
kaz: 1)mw−masa wodoru
Vw−objętość wodoru
mj−masa jednostkowa
mw=Vw*mj
2)mw−masa wody
Vw−objętość wody
mj−masa jednostkowa
mw=Vw*mj
1 lis 14:26